Pozvánka na Business Breakfast

21.3.2018 -

Pracovné raňajky zamerané na tému "BIM a aké sú jeho prínosy pre verejný aj súkromný sektor" sa bude konať 21. marca od 8.30 v priestoroch GFI a.s., Brnianska 49, Bratislava

Business Breakfast

13.3.2018 -

Business breakfast  zameraný na problematiku ochrany osobných údajov sa bude konať 13.marca od 9 hod. Trnavská cesta 100, Bratislava

Manpower Index Trhu Práce 1Q2018

6.2.2018 -

Výsledky prieskumu na IQ2018 - analýza náborové prevízie/plány zamestnávateľov

Roadshow v Japonsku

Agentúra SARIO promovala 22. - 24.októbra 2013 Slovensko počas slovenskej investičnej Roadshow v Japonsku 2013, ktoré spoluorganizovala s veľvyslanectvom Slovenskej republiky v Tokiu.

Partnerom podujatia bol ISA člen, spoločnosť White & Case, za ktorú sa roadshow zúčastnil partner, pán Juraj Fuska.

Prvý investičný seminár sa konal dňa 23. októbra 2013 Osake v priestoroch Osackej komory obchodu a priemyslu (OCCI). Japonské success stories na Slovensku prezentoval pán Masayuki Tomoda, konateľ a generálny manažér oddelenia dcérskych a pridružených spoločností, SIIX Corp. Globálna spoločnosť SIIX Corporation pôsobí na slovenskom trhu od roku 2001 a v súčasnej dobe zamestnáva viac ako 400 ľudí v Nitre. Aj vďaka pánovi Ryoji Asano, generálnemu riaditeľovi pre EPA, FTA a Trade Affairs v OCCI bol seminár v Osake bol skutočným úspechom.

Druhý seminár bol usporiadaný 24. októbra 2013 v International House of Japan v Tokiu. Oficiálny program seminára bol otvorený jeho excelenciou pánom Michalom Kottman, mimoriadnym a splnomocneným veľvyslancom z Veľvyslanectva Slovenskej republiky v Tokiu a pánom Soichi Yoshimura , výkonným viceprezidentom, Jetro Tokyo. Pán Yasuo Maruta , riaditeľ odboru komunikácie prezentoval úspešnú históriu koncernu Volkswagen Japan KK.

Hlavným cieľom oboch seminárov bolo zaznačiť Slovensko na mape pre potenciálnych japonských investorov, zdôrazniť dôvody investovania v regióne strednej a východnej Európy, poukázať na výhody podnikania na Slovensku, ako aj podporiť prílev PZI z Japonska na Slovensko. Viac ako 80 participujúcich japonských spoločností vnímalo semináre ako veľmi informatívne a plodné pre ich nastávajúce podnikateľské plány.

Japonsko je jednou z najvýznamnejších ázijských krajín, ktoré investujú na slovenskom trhu. Takmer 50 japonských spoločností už investovalo na Slovensku a vytvorilo až 10 -tisíc pracovných miest v rôznych odvetviach. Slovenská investičná roadshow v Japonsku 2013 sa úspešne promovala Slovensko v Japonsku a predstavila nové možnosti na ďalšie investície a spoluprácu.