Pozvánka na Business Breakfast

21.3.2018 -

Pracovné raňajky zamerané na tému "BIM a aké sú jeho prínosy pre verejný aj súkromný sektor" sa bude konať 21. marca od 8.30 v priestoroch GFI a.s., Brnianska 49, Bratislava

Business Breakfast

13.3.2018 -

Business breakfast  zameraný na problematiku ochrany osobných údajov sa bude konať 13.marca od 9 hod. Trnavská cesta 100, Bratislava

Manpower Index Trhu Práce 1Q2018

6.2.2018 -

Výsledky prieskumu na IQ2018 - analýza náborové prevízie/plány zamestnávateľov

SARIO: Investičný seminár v Českej republike

Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) dnes reprezentovala našu krajinu v Českej republike. V spolupráci so Združením pre rozvoj investícií (ISA) zorganizovala investičný seminár na Medzinárodnom strojárenskom veľtrhu v Brne.

Cieľom seminára bolo predstaviť českým a zahraničným podnikateľom Slovensko v rámci projektu „Business Friendly Slovakia“ a možnosti investovania u nás. Investičný seminár SARIO slúžil aj na nadviazanie kontaktov s novými potenciálnymi investormi ako aj s investormi, ktorí by chceli rozšíriť svoju výrobu na Slovensku.

„Slovensko je predurčené na to, aby sa stalo cieľom ďalších expanzií zahraničných firiem, ktoré sú etablované v Česku. Ponúkame stabilný trh, kvalitnú pracovnú silu, flexibilnú pracovnoprávnu legislatívu a zjednodušovanie administratívnych záťaží podnikateľského prostredia„ povedal generálny riaditeľ SARIO Róbert Šimončič.

SARIO na investičnom seminári zastupoval generálny riaditeľ agentúry Róbert Šimončič. Dušan Dvořák zo spoločnosti KIA Motors Slovakia prezentoval svedectvo jedného z najvýznamnejších investorov o tom, prečo uprednostnil Slovensko pred inými lokalitami. Zástupcovia českých a zahraničných firiem získali aj porovnanie podnikateľského prostredia v ČR a SR formou prezentácie Michala Tomana zo spoločnosti PWC. Možnosti financovania podnikania na Slovensku účastníkom seminára prezentoval Fabio Bini zo spoločnosti Unicredit Slovakia.