Slovenská kooperačná burza Košice 2017

30.10.2017 -

SARIO vás pozýva na kooperačné podujatie v rámci série SARIO Business Link - Slovenská kooperačná burza Košice 2017, ktoré sa bude konať dňa 30. októbra 2017 v Košiciach.

Regionálne semináre

24.10.2017 -

Úspešná séria regionálnych seminárov pokračuje  II. kolom v Banskej Bystrici, Trenčíne a Nitre

Podnikateľská misia indických spoločností na Slovensku

12.10.2017 -

SARIO  v spolupráci s Indickým veľvyslanectvom v SR a Indickou obchodnou a kultúrnou komorou organizuje  podnikateľskú misiu indických spoločností na Slovensku.

SARIO: Investičný seminár v Českej republike

Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) dnes reprezentovala našu krajinu v Českej republike. V spolupráci so Združením pre rozvoj investícií (ISA) zorganizovala investičný seminár na Medzinárodnom strojárenskom veľtrhu v Brne.

Cieľom seminára bolo predstaviť českým a zahraničným podnikateľom Slovensko v rámci projektu „Business Friendly Slovakia“ a možnosti investovania u nás. Investičný seminár SARIO slúžil aj na nadviazanie kontaktov s novými potenciálnymi investormi ako aj s investormi, ktorí by chceli rozšíriť svoju výrobu na Slovensku.

„Slovensko je predurčené na to, aby sa stalo cieľom ďalších expanzií zahraničných firiem, ktoré sú etablované v Česku. Ponúkame stabilný trh, kvalitnú pracovnú silu, flexibilnú pracovnoprávnu legislatívu a zjednodušovanie administratívnych záťaží podnikateľského prostredia„ povedal generálny riaditeľ SARIO Róbert Šimončič.

SARIO na investičnom seminári zastupoval generálny riaditeľ agentúry Róbert Šimončič. Dušan Dvořák zo spoločnosti KIA Motors Slovakia prezentoval svedectvo jedného z najvýznamnejších investorov o tom, prečo uprednostnil Slovensko pred inými lokalitami. Zástupcovia českých a zahraničných firiem získali aj porovnanie podnikateľského prostredia v ČR a SR formou prezentácie Michala Tomana zo spoločnosti PWC. Možnosti financovania podnikania na Slovensku účastníkom seminára prezentoval Fabio Bini zo spoločnosti Unicredit Slovakia.